Wilt u zonnepanelen en zoekt u advies?

 In Onderhoud, Zonnepanelen

Denkt u erover na om zonnepanelen te laten plaatsen, maar bent u opzoek naar advies? Dan kan Novavolt u helpen. Wij kunnen u adviseren over het onderhoud en de onderhoudskosten van zonnepanelen, maar ook over de zonnepanelen zelf. Welke zonnepanelen passen het beste bij uw huis? Om hierachter te komen en om ervoor te zorgen dat u helemaal op de hoogte bent zorgen wij vóór het plaatsen van zonnepanelen voor advies aan huis. Eén van onze zonne-energie deskundigen komt graag bij u langs om advies op maat te geven.

Zonnepanelen en het onderhoud

Eén van de grootste voordelen van zonnepanelen is, naast dat ze zorgen voor een lagere energierekening, ze ook weinig onderhoud nodig hebben. Hoewel zonnepanelen niet veel onderhoud nodig hebben is het wel van belang dat het onderhoud plaatsvindt, dit om ervoor te zorgen dat u geen rendement verliest. Het is dus belangrijk dat uw zonnepanelen schoon blijven. Het schoon blijven van uw zonnepanelen gebeurt deels door de regen en sneeuw die ervoor zorgen dat het vuil verdwijnt. Ondanks dat de natuur u een handje helpt is het ook van belang dat u goed in de gaten houdt of er geen vuil achterblijft. Daarnaast is het schoonmaken van uw zonnepanelen eens in het jaar een goed idee. Dit is iets wat u zelf kunt doen, of uit handen kunt geven. Zonnepanelen moeten namelijk secuur worden schoongemaakt om beschadigingen te voorkomen. Zo zijn zeep en de hogedrukspuit producten die u beter niet kunt gebruiken. Het beste moment voor het onderhoud aan uw zonnepanelen is het begin van de lente. De lente en zomer zorgen voor de meeste zonuren, waardoor uw zonnepanelen optimaal werken als deze schoon zijn.

Zonnepanelen en de onderhoudskosten

Naast dat het onderhoud van zonnepanelen niet veel van u vraagt, zijn ook de onderhoudskosten van zonnepanelen niet iets waarvoor u zonnepanelen hoeft te laten. Het schoonmaken van zonnepanelen is iets wat u zelf kunt doen, of uit handen kunt geven. Om ervoor te zorgen dat de zonnepanelen niet beschadigen, is het laten reinigen van de panelen door een professional altijd een goed idee. Ook voor de prijs hoeft u dit niet te laten. De onderhoudskosten zijn afhankelijk van de hoeveelheid zonnepanelen. Daarnaast is het belangrijk om eens in de paar jaar uw zonnepanelen te laten inspecteren. Zo bent u ervan verzekerd dat de panelen in goede staat zijn. Omdat u dit niet ieder jaar hoeft te doen, blijven de jaarlijkse onderhoudskosten van zonnepanelen laag.

Bent u opzoek naar advies op maat, of wilt u onderhoud uitvoeren aan uw zonnepanelen? Laat dan één van onze experts langskomen om u van alle informatie te voorzien. U kunt telefonisch, via de E-mail of via een contactformulier contact met ons opnemen!

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search