Hoe groot is een zonnepaneel?

Denkt u erover na om zonnepanelen te laten plaatsen? Dan is het altijd goed om de praktische zaken op een rijtje te hebben. Zo kunt u zich afvragen hoe groot een zonnepaneel is en hoeveel zonnepanelen er op uw dak geplaatst kunnen worden. Met het antwoord op deze praktische zaken komt u niet voor verrassingen te staan.

Hoe groot is een zonnepaneel?

Hoe groot is een zonnepaneel?

Op de vraag: ‘hoe groot is een zonnepaneel?’ zijn meerdere antwoorden mogelijk. Er zijn namelijk meerdere maten waarin zonnepanelen worden gemaakt. Wanneer u antwoord wilt hebben op de vraag, hoe groot een zonnepaneel gemiddeld is, komt u terecht op de standaardmaat van een zonnepaneel. Deze is ongeveer 165 bij 100 centimeter.

Er zijn natuurlijk ook kleinere zonnepanelen voor daken waarbij de standaardafmeting niet passend is. De grootte van een klein zonnepaneel kan ook nog verschillen. Zo zijn er kleinere zonnepanelen van 125 bij 100 centimeter, maar ook kleine, smalle zonnepanelen van 165 bij 80 centimeter. Wanneer u een groot oppervlakte tot uw beschikking heeft om zonnepanelen te plaatsen, dan kunnen de grote zonnepanelen voor u wellicht de beste optie zijn. Grote zonnepanelen hebben vaak in de breedte dezelfde afmeting van 100 centimeter. Echter is de lengte van het paneel wel veel groter, namelijk 200 centimeter.

Hoe groot is een zonnepaneel en hoeveel zonnepanelen passen er op mijn dak?

Wanneer u weet hoe groot een zonnepaneel is en hoe groot uw dak is, kunt u kijken hoeveel zonnepanelen u wilt gaan plaatsen op uw dak. U kunt er zelf voor kiezen om uw dak te bedekken met zonnepanelen of om alleen panelen te plaatsen op plekken waar de meeste zon is. Ook bij de vraag, hoeveel zonnepanelen er op uw dak passen, moet u rekening houden met wat voor soort dak u heeft. Bij een schuin dak kunnen zonnepanelen vrij dicht tegen elkaar worden aan geplaatst, terwijl bij een plat dak, de panelen via een stellage schuin worden gemonteerd. Dit betekent dat er rekening gehouden moet worden met de schaduw die dit met zich meebrengt.

Nu u antwoord heeft op de vraag hoe groot zonnepanelen zijn en hoe u erachter kunt komen hoeveel zonnepanelen er op uw dak passen, kunt u gaan kijken welke optie het beste bij u past. Wilt u professioneel advies over welke maat zonnepaneel het beste bij u past? Neem dan contact met ons op! Wij adviseren u graag in uw keuze!

Besluit Eerste Kamer: Salderingsregeling ongewijzigd

14 February 2024

Op 13 februari 2024 heeft de Eerste Kamer het wetsvoorstel om de salderingsregeling af te bouwen verworpen, waarmee een einde is gekomen aan een onzekere periode.Overweegt u zonnepanelen aan te schaffen? Dankzij de gunstige prijzen en het bijzondere betaalconcept van NovaVolt heeft u uw investering al snel terugverdiend. Met de salderingsregeling behoudt u het voordeel dat u ook de overtollige stroom die u niet verbruikt mag blijven terugleveren. Het is een zorg minder en een verstandige stap vooruit. Wij leggen u hieronder uit hoe het zit.

Lees meer

laat meer zien