Terugverdientijd zonnepanelen

Het plaatsen van zonnepanelen is een weloverwogen keus die belangrijk is voor uw toekomst. Het is daarom goed om te kijken naar wat de terugverdientijd van zonnepanelen is om te zien wat het voor u op kan leveren en op welk termijn. Tegenwoordig worden de zonnepanelen opgenomen in grotere producties en door de technische ontwikkelingen zijn ze ook nog eens efficiënter geworden. Hierdoor wordt de terugverdientijd ook steeds korter. Met de huidige energie prijzen wordt de terugverdientijd ook steeds korter. Het bijkomende voordeel is dat de btw over de aanschaf en installatie kan worden afgetrokken. Zo kunt u zelf de drempel verlagen om ook over te stappen op zonnepanelen!

Terugverdientijd zonnepanelen

Terugverdientijd zonnepanelen

Terugverdientijd zonnepanelen

Het berekenen van de terugverdientijd van zonnepanelen is van meerdere factoren afhankelijk. Zo hangt het af van uw investering, maar ook het rendement dat beïnvloed kan worden door onder andere temperatuur, locatie en het type zonnepaneel. Om het precies te berekenen zijn er verschillende tools, maar we zetten alle factoren voor het berekenen graag voor u op een rij zodat u het zelf kunt nagaan. Weeg alle factoren af voor uzelf om de terugverdientijd voor zonnepanelen ongeveer uit te rekenen.

Berekenen van de terugverdientijd

De terugverdientijd van zonnepanelen kunt u berekenen aan de hand van verschillende factoren. Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de kostprijs van de zonnepanelen. Er zijn veel verschillende soorten en dat ziet u weer terug in de prijs. Het hangt namelijk af van de grootte van het gezin en de hoeveelheid energieverbruik om te weten welke panelen u nodig heeft om dat te dekken. Ten tweede moet u rekening houden met de kosten van de randapparatuur voor het berekenen van de terugverdientijd. Met het aanschaffen van de zonnepanelen zelf heeft u nog niet een compleet beeld van de kosten. Er is namelijk randapparatuur dat ook aangeschaft moet worden voor het functioneren van de zonnepanelen. Zo moet er nog een omvormer of micro omvormers, besturingstechniek, bekabeling en meetapparatuur aangeschaft worden voor het complete systeem. Ook dienen er wellicht, soms zelfs ingrijpende, aanpassingen in de meterkast te worden gedaan om de opgewekte stroom te kunnen verwerken. Tevens dient de meterkast te voldoen aan de op het moment van installeren geldende normen en eisen, zoals de NEN 1010.

Als laatste dient u rekening te houden met de levensduur van de zonnepanelen. Per situatie kan dit ook weer wat verschillen. NovaVolt levert uitsluitend zeer hoge kwaliteitspanelen met maar liefst 40 jaar productgarantie. Al met al zijn er veel factoren om mee te nemen als u de terugverdientijd wilt gaan berekenen voor uw zonnepanelen.

Bij een goedkoop systeem kan de terugverdientijd heel kort zijn, echter als de levensduur (garanties) ook kort is, dan is het nuttig om te kijken naar de periode die na het terugverdienen nog overblijft om echt rendement te maken. Bij een duurder systeem is de terugverdien tijd misschien langer, maar er blijft een veel langere periode over om rendement te maken. Staar u niet blind op het getal van de terugverdientijd, maar kijk ook eens verder naar het geheel.

Zonnepanelen voor een groene toekomst

Het is een belangrijke keuze of dat u uiteindelijk overstapt op zonnepanelen of niet. Neem daarom ook de tijd om het rendement goed uit te rekenen en daar uw besluit op te baseren. Wilt u graag nog meer weten over de terugverdientijd van de zonnepanelen of heeft u andere vragen over het plaatsen van zonnepanelen? Neem dan gerust contact op en we helpen u graag verder! Wilt u graag exact weten wat het kostenplaatje wordt voor de zonnepanelen en wat de terugverdientijd is? Neem dan vrijblijvend contact op met NovaVolt en we kijken graag met u mee naar de beste oplossing!         

Wat doet een slimme meter en zonnepanelen?

10 February 2022

Tegenwoordig is het algemeen bekend hoe zonnepanelen werken. Minder bekend is hoe de slimme meter werkt. De slimme meter komt nu in bijna alle woningen voor. U kunt de slimme meters onder andere vinden in huizen waarvan de oude meter aan vervanging toe was en nieuwbouwwoningen en -gebouwen.

Lees meer

Hoe groot is een zonnepaneel?

21 April 2021

Denkt u erover na om zonnepanelen te laten plaatsen? Dan is het altijd goed om de praktische zaken op een rijtje te hebben. Zo kunt u zich afvragen hoe groot een zonnepaneel is en hoeveel zonnepanelen er op uw dak geplaatst kunnen worden. Met het antwoord op deze praktische zaken komt u niet voor verrassingen te staan.

Lees meer

Energiebesparing tips

30 March 2021

Het is om meerdere redenen goed om energiebesparing te overwegen. Het eerste voordeel waar veel mensen meteen aan denken, is dat het natuurlijk fijn is voor de portemonnee. Daarnaast is het goed voor het milieu om energiebesparing in huis toe te passen.

Lees meer

laat meer zien