In reactie op Radar van AvroTros

Het consumentenprogramma Radar van AvroTros heeft aandacht besteed aan de propositie zonnepanelen zonder investering en zonnepanelen huren. Omdat NovaVolt ook zonnepanelen zonder investering aanbiedt werd NovaVolt in de uitzending genoemd.

Hieronder vindt u onze reactie op de besproken punten en hoe NovaVolt zich inzet voor hoogwaardige zonne-energieoplossingen.

 

De NovaVolt all-in prijsstelling

De genoemde prijzen in de uitzending van NovaVolt omvatten niet alleen de kosten van de zonnepanelen, maar zijn een all-in opgave van alle mogelijke kosten die nodig zijn om de installatie goed werkend op te leveren. Alle NovaVolt installaties bestaan uit hoogwaardige producten en unieke garantiezekerheden, waaronder een buitengewone 40-jarige garantie op het exclusieve AEG Ultimate zonnepaneel en de 30 jaar lange garantie op de micro omvormers en de volledige installatie.

Ook voeren we actieve monitoring uit en verrekenen na het eerste jaar een mogelijk verschil met de beloofde opbrengstindicatie. NovaVolt neemt zelfs de kosten voor het verzwaren van de aansluiting door de netbeheerder en het aanpassen van de meterkast voor haar rekening. Voor graafwerk, mogelijke dak-ankers of andere afwijkende kosten wordt geen meerprijs berekend en zitten bij de zonnepaneelprijs inbegrepen. Als NovaVolt klant weet u dus exact waar u aan toe bent.

 

Productielocatie van de zonnepanelen van het Duitse AEG

Onze AEG-zonnepanelen zijn geleverd door het Duitse AEG Industrial Solar, met productielocaties in Europa en Azië. AEG stelt strenge eisen aan haar producten en controleert de kwaliteit nauwlettend. Hierdoor kan zij de buitengewone 40-jarige prestatiegarantie op het AEG Ultimate glas-glas paneel bieden, dat exclusief via NovaVolt verkrijgbaar is.

Veel westerse fabrikanten kiezen voor productie in Azië waaronder Apple, Philips en Tesla. We realiseren ons dat de productielocatie van invloed kan zijn op de kwaliteitsperceptie.

 

Financieringsopties

NovaVolt biedt klanten verschillende betaalopties, waaronder financiering. NovaVolt heeft geen financieel of andere belang bij een keuze voor financiering. Het merendeel van de financieringsaanvragen van NovaVolt klanten lopen via het Warmtefonds. Indien het Warmtefonds geen uitkomst biedt, bevelen we kredietverstrekker Duurzaamheidsinvestering.nl aan. Ze kunnen u een goed financieel advies geven en bieden de mogelijkheid tot een flexibele looptijd zodat we uw maandbedrag inclusief rente zoveel mogelijk gelijk kunnen houden met de besparing die u realiseert op uw energiekosten.

 

Voor meer details en volledige informatie over deze punten en eventuele andere kwesties die in de uitzending naar voren zijn gebracht, verwijzen wij u graag naar onze volledige statement. Als u verdere vragen heeft, neem dan contact met ons op.

> onze volledige statement