Wat doen een slimme meter en zonnepanelen?

 In slimme meter, Zonnepanelen

Tegenwoordig is het algemeen bekend hoe zonnepanelen werken. Minder bekend is hoe de slimme meter werkt. De slimme meter komt nu veel vaker voor. U kunt de slimme meters onder andere vinden in huizen waarvan de oude meter aan vervanging toe was en nieuwbouwwoningen en -gebouwen.

Wat doet een slimme meter als er zonnepanelen zijn geïnstalleerd?

Een slimme meter houdt bij hoeveel energie u verbruikt. Wanneer u een slimme meter en zonnepanelen heeft, houdt de slimme meter ook bij hoeveel energie u terug levert aan het net. Een slimme meter maakt het mogelijk inzicht te verkrijgen in uw verbruik en teruglevering.
Dit kan ook door middel van een programma of app op uw computer of telefoon. Naast het zien van uw energieverbruik zit er nog een voordeel aan een slimme meter. Het apparaat stuurt automatisch uw meterstand door naar uw energieleverancier, dit hoeft u dus nooit meer zelf te doen. Wel goed om te vermelden is dat een slimme meter niet direct helpt te besparen op uw energie. Dit gebeurt alleen door aanpassingen die u zelf doet.

Een slimme meter met zonnepanelen en de salderingsregeling

Zoals gezegd, meet een slimme meter als u zonnepanelen heeft, hoeveel energie u terug levert aan het net en hoeveel energie u verbruikt van het net. Terug leveren gebeurt automatisch wanneer uw zonnepanelen energie opwekken en deze niet wordt gebruikt. Omdat u niet altijd gebruik zult maken van uw eigen energie, maar ook van die van het net, wordt er aan het eind van ieder jaar gekeken door de energiemaatschappij hoeveel energie u heeft verbruikt van het net en hoeveel energie u heeft terug geleverd. Wanneer u meer energie heeft terug geleverd dan heeft verbruikt van het net, kunt u geld terugkrijgen. Dit is wel afhankelijk van uw energiemaatschappij. Een trend in opkomst is de accu voor de zonnepanelen, die uw geproduceerde energie van de zonnepanelen opslaat wanneer u dit niet gebruikt.

Een slimme meter houdt dus wel bij hoeveel stroom u heeft teruggeleverd aan het net en heeft verbruikt van het net maar, toont niet aan hoeveel stroom u heeft opgewekt met de zonnepanelen. Wilt u meer informatie? Dan kunt u contact met ons opnemen.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search