Omvormer Zonnepanelen

 In Omvormer, Zonnepanelen

Een omvormer voor zonnepanelen, ook wel een inverter genoemd, is de belangrijke schakel in het zonnepanelensysteem. Hoe werkt een omvormer dan? Het zorgt ervoor dat de opgewekte zonnestroom wordt omgezet in spanning die uw woning begrijpt. Zodra de zonnepanelen genoeg opstartspanning naar de omvormer leiden, zal deze gaan functioneren. Wat de omvormer dus doet is het omzetten van gelijkstroom naar wisselstroom die u kunt gaan gebruiken. Het uitzoeken van een omvormer voor uw zonnepanelen is alleen niet iets wat u even snel doet. De omvormer moet namelijk passen bij de zonnepanelen die bij u op het dak liggen. Om dit op de juiste manier bij elkaar te zoeken is het aan te raden u goed in te lezen in de materie of even contact op te nemen met vragen. Ervaring leert ons dat installateurs van verschillende organisaties niet altijd genoeg kennis hebben om u ter plekke te adviseren over welke omvormer voor zonnepanelen voor u geschikt is.

Hoe werkt een omvormer?

Bij het plaatsen van zonnepanelen komt een hoop kijken, maar hoe werk een omvormer nou precies? Een omvormer zorgt ervoor dat de opgewekte gelijkstroom van uw zonnepanelen wordt omgezet in bruikbare wisselstroom. Dit is de stroom die u gebruikt in het huishouden. Het is dan ook van belang dat deze stroom op de juiste manier wordt omgezet zodat u er zo optimaal mogelijk gebruik van kunt maken. De omvormer moet aansluiten op uw zonnepanelen, omdat er anders energie verloren kan gaan. De omvormer voor zonnepanelen is daarom van essentieel belang voor uw zonne-energiesysteem. Om goed aan te sluiten op uw zonnepanelen mag uw omvormer niet te zwaar zijn, maar ook niet te licht.

Voordelen van een omvormer voor zonnepanelen

Het aanleggen van zonnepanelen en de daarbij horende omvormer heeft meerdere voordelen. Een van de grote voordelen is dat de wisselstroom die de omvormer creëert ook uitgewisseld kan worden met uw energieleverancier als u meer energie opwekt dan dat u verbruikt. Zo bent u niet alleen al aan het besparen op energiekosten, maar heeft u ook nog eens de bijkomende voordelen van groene energie. Zo bespaart u dus niet alleen voor uzelf, maar het is ook nog eens duurzaam.

Welke omvormer past bij u?

Bij NovaVolt leveren wij alleen de beste zonnepanelen en omvormers voor het hoogste rendement. Het vinden van de omvormer die past bij uw situatie kan verschillen. Het hangt onder andere af van de ligging van uw dak en van de energie die u verbruikt. Als zonnepanelen bijvoorbeeld op het zuiden liggen wekken ze over het algemeen meer energie op dan bijvoorbeeld op het oosten. Dat betekent dat uw omvormer ook minder sterk hoeft te zijn. U kunt door middel van een tool een schatting maken, maar om u het juiste advies te geven over welke omvormer voor u geschikt is, spreken we u graag persoonlijk! Op die manier kunnen we direct alles uitleggen over de omvormer en eventuele vragen direct beantwoorden. Heeft u nog vragen of wilt u graag meer informatie over zonnepanelen plaatsen? Dan kunt u uiteraard contact opnemen om te kijken hoe we samen voor een groene toekomst kunnen gaan!

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search