Omvormers en power optimizers voor uw zonnepanelen!

 In Omvormer, Zonnepanelen

Bij een systeem voor zonne-energie heeft u behalve de zonnepanelen ook een omvormer voor zonnepanelen nodig. Deze komt tussen de zonnepanelen en de meterkast van uw woning. De omvormer zorgt ervoor dat de door de panelen opgewekte gelijkstroom (DC) wordt omgezet naar voor de woning bruikbare wisselstroom (AC). Een omvormer is dus absoluut vereist. Daarnaast is het ook mogelijk om gebruik te maken van power optimizers. Hiermee kunt u het rendement van uw zonnesysteem nog verder optimaliseren. Deze zijn echte niet per se noodzakelijk, maar wel sterk aan te raden zeker in geval van gedeeltelijke schaduw.

Omvormer voor zonnepanelen: welke past het beste bij uw systeem

Voor een standaard zonne-energie installatie op het dak van de woning, waarbij alle panelen dezelfde oriëntatie hebben, zou eventueel een traditionele string omvormer volstaan. Het is belangrijk dat het vermogen van de omvormer berekend is op de hoeveelheid energie die de zonnepanelen gezamenlijk zullen opwekken. Omdat we in Nederland nooit het maximale rendement uit zonnepanelen kunnen halen, mag het vermogen van de omvormer een bepaald percentage minder zijn dan het door de fabrikant opgegeven vermogen van de panelen. Indien u gebruik gaat maken van Power Optimizers, zult u een omvormer moeten gebruiken die dit ondersteunt. Een expert kan u hier tijdens een vrijblijvend gesprek over informeren op basis van uw persoonlijke woonsituatie.

De toegevoegde waarde van een power optimizer

Bij veel woningen komt het voor dat er op bepaalde tijden schaduw valt op sommige zonnepanelen. Een Power Optimizer is een klein kastje dat direct onder een zonnepaneel wordt geplaatst. Het zorgt ervoor dat wordt voorkomen dat deze zwakkere schakel (paneel met schaduw) het rendement van het totale systeem omlaag brengt. Heeft u geen of weinig last van schaduw op uw panelen, dan zijn er ook andere redenen om toch te kiezen voor power optimizers, laat u hierover informeren door een van onze gediplomeerde solar adviseurs.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig

Zonnepanelen panelen aanschaffen is natuurlijk een goede investering, maar een veelgehoorde vraag bij het aanschaffen is natuurlijk: “hoeveel zonnepanelen heb ik nog?”. Hoeveel zonnepanelen er nodig zijn voor een optimaal resultaat hangt af van een aantal factoren. Het energieverbruik van uw woning is de belangrijkste factor. Het type zonnepanelen, het rendement van de panelen en de stand en helling van uw dak zijn factoren die bepalen of u meer of minder panelen nodig heeft.

Zo kan een maximale opbrengst van zonnepanelen worden behaald. NovaVolt informeert u hier graag over.

Omvormer en power optimizers op elkaar afgesteld

Voor de meest optimale werking van uw zonnepanelen moeten de hoeveelheid zonnepanelen die u nodig heeft, de omvormer en de power optimizers op elkaar zijn afgestemd. De omvormer is in deze de belangrijkste schakel, omdat deze ervoor zorgt dat de opgewerkte energie ook daadwerkelijk bruikbaar is. Natuurlijk is het ook belangrijk dat u weet hoeveel zonnepanelen nodig zijn. Zo kan u een optimaal rendement behalen en uw energiekosten aanzienlijk doen dalen. De power optimers zijn afhankelijk van uw persoonlijke situatie, maar in Nederland is het vaak toch verstandig deze te laten installeren.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search