Rendement zonnepanelen bij verschillende weersomstandigheden

 In Zonnepanelen

Het rendement dat zonnepanelen kunnen opleveren zijn voor veel mensen de voornaamste reden om ze aan te schaffen. Echter wordt het rendement van zonnepanelen beïnvloed door diverse invloeden van buitenaf, waaronder weersomstandigheden. Want hoe zit het nou op bijvoorbeeld een bewolkte dag? Wij leggen je de invloed van verschillende weersomstandigheden op het rendement van zonnepanelen uit.

Rendement van zonnepanelen bij warm, helder weer

Zonnepanelen renderen het beste bij helder weer en een niet al te hoge temperatuur. In de zomermaanden is het rendement van zonnepanelen dus een stuk beter dan in de wintermaanden. Dit komt met name door de hoeveelheid zonuren, deze liggen nou eenmaal een stuk hoger in de zomer dan in de winter. Wel is het zo dat in de zomer de temperatuur te hoog kan worden, dit kan een nadelig effect hebben op het rendement van een zonnepaneel. Hier speelt de kwaliteit van het zonnepaneel wel een grote rol.

Rendement van zonnepanelen bij bewolkt weer

Hoewel zonnepanelen normaliter minder rendement opleveren bij bewolking, hoeft dit niet altijd het geval te zijn. Schijnt de zon bijvoorbeeld langs de rand van een wolk, dan wordt het zonlicht versterkt en is het rendement weer hoger. Mist en dichte bewolking zorgen er in de regel wel voor dat zonnepanelen minder renderen. Echter, de kwaliteit van de zonnepanelen speelt ook een grote rol in het rendement dat kan worden behaald op zonnepanelen.

Dat kwaliteit van zonnepanelen een grote rol spelen, laten de Duitse Glas-Glas zonnepanelen van DSE zien. Deze zijn van een dusdanig hoge kwaliteit dat deze bij elk weertype een zeer hoog rendement kunnen leveren. Niet voor niets is het bij deze zonnepanelen zo dat de opbrengst gegarandeerd 25% boven de industrienorm ligt. Bij NovaVolt kan je deze panelen zonder investering aanschaffen, waarbij u ook nog eens geniet van 30 jaar product- en vermogensgarantie.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search