Terugverdientijd van zonnepanelen

Het plaatsen van zonnepanelen is een weloverwogen keus die belangrijk is voor uw toekomst. Het is daarom goed om te kijken naar wat de terugverdientijd van zonnepanelen is om te zien wat het voor u op kan leveren en op welk termijn. Tegenwoordig worden de zonnepanelen opgenomen in grotere producties en door de technische ontwikkelingen zijn ze ook nog eens goedkoper geworden. Hierdoor wordt de terugverdientijd ook steeds korter. Het bijkomende voordeel is dat de btw over de aanschaf en installatie kan worden afgetrokken. Zo kunt u zelf de drempel verlagen om ook over te stappen op zonnepanelen!

Terugverdientijd zonnepanelen van NovaVolt

Het berekenen van de terugverdientijd van zonnepanelen is van meerdere factoren afhankelijk. Zo hangt het af van uw investering, maar ook het rendement dat beïnvloed kan worden door onder andere temperatuur, locatie en het type zonnepaneel. Om het precies te berekenen zijn er verschillende tools, maar we zetten alle factoren voor het berekenen graag voor u op een rij zodat u het zelf kunt nagaan. Weeg alle factoren af voor uzelf om de terugverdientijd voor zonnepanelen ongeveer uit te rekenen.

Berekenen van de terugverdientijd

De terugverdientijd van zonnepanelen kunt u berekenen aan de hand van verschillende factoren. Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de kostprijs van de zonnepanelen. Er zijn veel verschillende soorten en dat ziet u weer terug in de prijs. Het hangt namelijk af van de grootte van het gezin en de hoeveelheid energieverbruik om te weten welke panelen u nodig heeft om dat te dekken. Ten tweede moet u rekening houden met de kosten van de randapparatuur voor het berekenen van de terugverdientijd. Met het aanschaffen van de zonnepanelen zelf heeft u nog niet een compleet beeld van de kosten. Er is namelijk randapparatuur dat ook aangeschaft moet worden voor het functioneren van de zonnepanelen. Zo moet er nog een omvormer, consoles, bekabeling en meetapparatuur aangeschaft worden voor het complete systeem.

Als laatste dient u rekening te houden met de levensduur van de zonnepanelen. Per situatie kan dit ook weer wat verschillen. NovaVolt levert uitsluitend zeer hoge kwaliteitspanelen uit Duitsland met maar liefst 30 jaar productgarantie. Al met al zijn er veel factoren om mee te nemen als u de terugverdientijd wilt gaan berekenen voor uw zonnepanelen. Gemiddeld kunt u uitgaan van 7 tot 10 jaar voor de terugverdientijd.

Terugverdientijd zonnepanelen voor een groene toekomst

Het is een belangrijke keus of dat u uiteindelijk overstapt op de zonnepanelen of niet. Neem daarom ook de tijd om het rendement goed uit te rekenen en daar uw besluit op te baseren. Wilt u graag nog meer weten over de terugverdientijd van de zonnepanelen of heeft u andere vragen over het plaatsen van zonnepanelen? Neem dan gerust contact op en we helpen u graag verder! Wilt u graag exact weten wat het kostenplaatje wordt voor de zonnepanelen en wat de terugverdientijd is? Neem dan vrijblijvend contact op met NovaVolt en we kijken graag met u mee naar de beste oplossing!

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search