Verschillende soorten zonnepanelen

 In Zonnepanelen

Wist je dat er verschillende soorten zonnepanelen bestaan? Zo heb je Glas-Folie zonnepanelen, maar ook Glas-Glas zonnepanelen. Daarnaast zit er ook weer verschil in zonnepanelen qua materiaal en garantie. Deze verschillende soorten panelen zorgen voor flinke verschillen in kwaliteit en dus rendement. Allereerst maken we onderscheid tussen Glas-Folie en Glas-Glas zonnepanelen. Wij zetten de verschillende soorten zonnepanelen voor je op een rij.

De verschillende soorten Glas-Folie zonnepanelen

Glas-folie zonnepanelen zijn eigenlijk de klassieke zonnepanelen. Je vindt ze in mono- en polykristallijne vorm. Deze soorten zonnepanelen bestaan uit een laag glas, een laag zonnecellen en een laag folie als achterkant. Ze zijn goedkoper dan Glas-Glas zonnepanelen, maar het rendement ligt ook een stuk lager. Teven is de productgarantie vaak maar 10 jaar. (Niet te verwarren met vermogensgarantie!)

Monokristal zonnepanelen

Dit is één van de belangrijkste en bekendste soorten zonnepanelen die er zijn. Deze zonnepanelen worden gemaakt uit zwarte silicium kristallen. De kristallen van deze zonnepanelen liggen allemaal in dezelfde richting, waardoor deze panelen het beste werken bij direct zonlicht. Ze genereren dan de meeste elektriciteit. Binnen Glas-Folie zonnepanelen hebben deze zonnepanelen het hoogste rendement, maar ze zijn ook het duurst. De garantie op deze panelen is doorgaans 10 jaar.

Polykristal zonnepanelen

Ook dit type zonnepaneel wordt vaak gebruikt. Je kan ze vinden in verschillende kleuren, maar meestal worden ze in het (donker)blauw verkocht. De polykristal zonnepanelen vangen vooral licht op uit de omgeving, ook wel indirect licht genoemd. Deze soort is goedkoper dan de monokristal panelen, maar dit merk je ook in het rendement. Ook zijn deze zonnepanelen groter qua formaat dan andere soorten zonnepanelen. De productgarantie is 10 jaar. Dit kan ook niet langer, omdat de folie aan de achterkant van het paneel de zwakste schakel is.

Glas-Glas zonnepanelen maken het verschil

Naast Glas-Folie zonnepanelen zijn er de Glas-Glas zonnepanelen. De nieuwe generatie zonnepanelen die een groot verschil maken. Ten opzichte van andere soorten zonnepanelen kenmerken Glas-Glas zonnepanelen zich door een veel hoger rendement en een langere levensduur. Hoewel ze wel iets prijziger zijn, verdient dit zich op lange termijn dubbel en dwars terug. Glas-Glas zonnepanelen bestaan uit een laag glas, een laag zonnecellen en dan weer een laag glas. Hierdoor zijn de panelen waterdicht en gaan ze veel langer mee. Ook vuil en extreme weersomstandigheden hebben hierdoor veel minder invloed. De garantie op bijvoorbeeld Duitse DSE Glas-Glas zonnepanelen is 30 jaar, dit is 3x zo lang als bij Glas-Folie panelen.

De juiste keuze tussen verschillende soorten zonnepanelen

Tussen alle verschillende soorten zonnepanelen kan het lastig kiezen zijn. Ga je voor goedkoop of ga je voor kwaliteit? Bij zonnepanelen gaat het om kwaliteit. Goedkoop wordt al snel duurkoop. Daarnaast zijn de Glas-Glas zonnepanelen van een dusdanig hoge kwaliteit dat ze langer meegaan dan andere zonnepanelen. Zo is uw rendement op de lange termijn meer zeker. Het makkelijkst is om informatie in te winnen bij een gecertificeerde leverancier, zoals NovaVolt. Waarom een gecertificeerde partij? Zo weet u zeker dat u voorzien bent van kwalitatief goed advies en niet voor verrassingen komt te staan.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search