Zonnepanelen en de werking hiervan

Zonnepanelen worden steeds vaker geplaatst. Er is veel aandacht voor het milieu en hoe dit verbetert kan worden door de mens. Zonnepanelen dragen bij aan de milieuvriendelijkheid. De zon kan worden gezien als een niet-schadelijke energiebron waar men oneindig veel energie uit kan halen met behulp van zonnepanelen. Niet alleen zijn zonnepanelen milieubewust, u kunt met het gebruik hiervan ook een kostenbesparing maken op uw energierekening.

Zonnepanelen de werking

Voordat u zonnepanelen laat plaatsen is het altijd interessant om te weten wat u precies aanschaft. Zonnepanelen op daken zijn een bekend fenomeen. Echter is de werking ervan veel minder bekend. Bij het plaatsen van zonnepanelen, worden er panelen op uw dak gemonteerd. In de zonnepanelen zitten zonnecellen. Een zonnecel is, zoals het woord het al zegt, een cel. Deze cel zorgt ervoor dat het zonlicht, wat op het paneel schijnt, de lichtenergie, wordt omgezet naar elektriciteit. Elektriciteit welke uit een zonnepaneel komt is gelijkstroom. Deze stroom is niet bruikbaar in een woning. De omvormer, die ook bij de zonnepanelen wordt geïnstalleerd zorgt ervoor dat de gelijkstroom wordt omgezet in wisselstroom. Deze stroom is gelijk bruikbaar. De stroom wordt van de omvormer naar de meterkast geleid. Wanneer u nu stroom verbruikt zal eerst de zelf opgewekte stroom worden gebruikt.

Zonnepanelen de werking, te weinig stroom

De werking van een zonnepanelen is simpel, hoe meer licht, hoe meer stroom er opwekt wordt. Het kan zo zijn dat er bepaalde periodes zijn waarin de zon minder schijnt en er dus minder energie opgewekt wordt. Wanneer dit het geval is wordt u gewoon voorzien van stroom door het net. Stroom wat u nu zonder de zonnepanelen ook krijgt.

Zonnepanelen de werking, te veel stroom

Wanneer er meer licht is, laat de werking van de zonnepanelen zien dat u automatisch ook meer stroom opwekt. De stroom welke u overhoudt wordt vanzelf terug geleverd aan het net. Wanneer u in het bezit bent van een slimme teruglevermeter kunt u bijhouden hoeveel stroom u van het net gebruikt en terug levert. Aan het eind van elk jaar wordt er gekeken door uw energie levermaatschappij naar hoeveelheid stroom u heeft gebruikt en de hoeveelheid stroom die u heeft teruggeleverd. Een nieuwe techniek die het mogelijk maakt om uw niet gebruikte energie op te slaan is de accu die u kunt installeren. Op die manier hoeft u niet gelijk terug te vallen op het net.

Neem contact met ons op voor meer informatie!

Heeft de werking van zonnepanelen u ook overtuigt om bij te dragen aan een duurzamer milieu en een mogelijke vergoeding? Neem dan contact met ons op!

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search