Zonnepanelen plaatsen op plat dak

 In Afmetingen zonnnepanelen, Zonnepanelen

Voordelen bij het plaatsen van zonnepanelen op een plat dak

Als u uw zonnepanelen plaatst op een schuin dak, heeft u het voordeel dat u gebruik kunt maken van de hellingshoek. Maar hoe zit het bij het plaatsen van zonnepanelen op een plat dak? Hier komen verschillende aspecten bij kijken waar u rekening mee dient te houden. NovaVolt vertelt u hoe u uw zonnepanelen op een plat dak kunt bevestigen en toch kunt genieten van een optimaal rendement.

Voordeel 1: hoger rendement door een optimale positionering

De manier waarop u uw zonnepanelen op een plat dak monteert, heeft invloed op het rendement van de zonnepanelen. Voor een optimaal rendement kunt u de zonnepanelen richting het zuiden plaatsen. Een schuin dak heeft zelden de ideale hellingshoek en bovendien staan niet alle daken naar het zuiden gericht. Hierdoor kunt u niet optimaal gebruik maken van de zonuren. Met een plat dak is dit wel mogelijk.

Voordeel 2: zonnepanelen op een plat dak bevestigen zonder ballast

Wilt u uw zonnepanelen op het platte dak van bijvoorbeeld uw garage plaatsen? De meeste daken kunnen maar een bepaald hoeveelheid gewicht aan. Hierdoor is het niet altijd mogelijk om met ballast te werken. Hoeveel ballast er nodig is, is onder andere afhankelijk van de hoeveelheid wind, de hellingshoek en de hoogte waarop de zonnepanelen worden geplaatst.

Kan uw dak weinig gewicht aan? Dan kunt u ervoor kiezen om uw zonnepanelen op een plat dak te monteren: de zonnepanelen worden verankerd aan het dak, waardoor er geen extra gewicht nodig is. Hierdoor kunt u zelfs uw zonnepanelen op het plat dak van een schuur plaatsen.

Voordeel 3: zonnepanelen op een plat dak vallen niet op

Veel mensen willen dat de zonnepanelen onzichtbaar worden geplaatst. Helaas is dit niet altijd mogelijk. Bij een plat dak is dit een stuk eenvoudiger. Door een hellingshoek van 15 graden of lager aan te houden, zullen de zonnepanelen op een plat dak nauwelijks tot onzichtbaar zijn.

Of u nou een plat of schuin dak heeft, NovaVolt denkt graag met u mee. Ook combinaties zijn mogelijk. Vraag nu een vrijblijvend gesprek aan en we nemen samen de mogelijkheden door!

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search