Klantenvertellen
9.7

Speciaal dak: Rond kalzip 

Zonnepanelen op een rond kalzip dak 

Een rond kalzip dak is geen gemakkelijk dak om zonnepanelen te plaatsen. Daarom zijn er installateurs die dit soort daken uit de weg gaan. Wij vinden dit soort bijzondere daken juist leuk. We vertellen u er graag meer over. Voor meer informatie kunt u ook onze installatie video bekijken.

De uitdaging van een kalzip dak 

Een kalzip dak wordt ook vaak een felsdak genoemd. Het is een dak dat bestaat uit zinken platen. Ideaal voor verschillende weerstypen en erg stevig. Qua gewicht vormen zonnepanelen op een kalzip dak dan ook geen probleem. Toch is het een specialistische taak, waarbij gekozen moet worden voor ander montagemateriaal dan bij de meeste daktypes. Extra uitdagend wordt het wanneer het om een rond kalzip dak gaat. 

Een rond dak 

U heeft natuurlijk gezien dat zonnepanelen rechthoekig zijn. De rails die wordt gebruikt om de panelen op te monteren zijn ook recht. Om rechte panelen te plaatsen op een bollend dak, is het van groot belang dat er van tevoren een goed legplan wordt gemaakt. Waar moeten de panelen worden geplaatst? Hoe wordt voorkomen dat er spanning – en dus beschadiging – op de panelen ontstaat?  

Het installatieproces 

Heeft u een rond kalzip dak? Dan wordt er eerst een legplan bedacht om de meest optimale positie van de zonnepanelen te bepalen. Uiteindelijk wil u zo veel mogelijk zonne-energie opwekken. De kalzip-profielen worden aan het dak bevestigd. De rails wordt zo vastgemaakt dat het precies past. Tijdens het monteren van de panelen worden micro-omvormers of power optimizers goed en veilig weggewerkt.  

Heeft u een rond kalzip dak? 

Een moeilijk dak? Niet voor ons. Wij zoeken altijd naar de beste oplossing voor een dak. We zoeken voor u uit hoe de panelen het beste geplaatst worden voor het hoogste rendement.

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met ons.

Heeft u ook een bijzonder dak?

Laat het ons weten. NovaVolt gaat de uitdaging graag aan, zodat u kunt profiteren van zonne-energie!

contact met mij opneemt conform het privacy beleid