Blogs en nieuws

14 February 2022

Terugverdientijd zonnepanelen

Het plaatsen van zonnepanelen is een weloverwogen keus die belangrijk is voor uw toekomst. Het is daarom goed om te kijken naar wat de terugverdientijd van zonnepanelen is om te zien wat het voor u op kan leveren en op welk termijn. Tegenwoordig worden de zonnepanelen opgenomen in grotere producties en door de technische ontwikkelingen zijn ze ook nog eens efficiënter geworden. Hierdoor wordt de terugverdientijd ook steeds korter. Met de huidige energie prijzen wordt de terugverdientijd ook steeds korter. Het bijkomende voordeel is dat de btw over de aanschaf en installatie kan worden afgetrokken. Zo kunt u zelf de drempel verlagen om ook over te stappen op zonnepanelen!

Lees meer
10 February 2022

Wat doet een slimme meter en zonnepanelen?

Tegenwoordig is het algemeen bekend hoe zonnepanelen werken. Minder bekend is hoe de slimme meter werkt. De slimme meter komt nu in bijna alle woningen voor. U kunt de slimme meters onder andere vinden in huizen waarvan de oude meter aan vervanging toe was en nieuwbouwwoningen en -gebouwen.

Lees meer
21 April 2021

Hoe groot is een zonnepaneel?

Denkt u erover na om zonnepanelen te laten plaatsen? Dan is het altijd goed om de praktische zaken op een rijtje te hebben. Zo kunt u zich afvragen hoe groot een zonnepaneel is en hoeveel zonnepanelen er op uw dak geplaatst kunnen worden. Met het antwoord op deze praktische zaken komt u niet voor verrassingen te staan.

Lees meer