Klantenvertellen
9.7

Speciaal dak: zinken dak

Zonnepanelen op een zinken dak

Veel daken zien er hetzelfde uit, waardoor zonnepanelen er eenvoudig op geïnstalleerd worden. De methode die meestal werkt voor dakpandaken, werkt niet voor een zinken dak. Juist daarom zijn er installateurs die geen panelen op een zinken dak plaatsen. Wij doen dat wel, want we houden van buitengewone daken. We vertellen u er graag meer over.

De uitdaging van een zinken dak

Zink is stevig, duurzaam materiaal. Maar tegelijkertijd is het ook erg zacht materiaal. Daardoor is het moeilijk om er montagemateriaal aan te bevestigen. Bij een doorsnee zonnestroom-installatie wordt er ballast toegevoegd. Extra gewicht is nodig om te voorkomen dat zonnepanelen van het dak waaien. Maar door het zink is ballast onmogelijk. Er moet dus een andere oplossing voor gevonden worden.

Dakankers

Omdat ballast niet mogelijk is, wordt er gebruikgemaakt van dakankers als onderbouw. Hierdoor zijn de panelen stevig op uw dak geïnstalleerd en is de kans klein dat ze wegwaaien. Dakankers voorkomen daarnaast dat jouw zinken dak beschadigd raakt. De dakankers worden op het dak in elkaar gemonteerd en natuurlijk worden ze waterdicht afgesloten, zodat er geen waterschade ontstaat.

Maatwerk altijd nodig

Het is altijd van belang om te kijken naar de helling en de vorm van het dak. Ieder dak is anders en er moet dus bij ieder dak een eigen legplan wordt gemaakt. Ieder dakanker moet bijvoorbeeld op een strategische plek worden gemonteerd. Zo presteert ieder zonnepaneel afzonderlijk van elkaar.

Heeft u een zinken dak?

Bij NovaVolt kijken we niet op van bijzondere daken. Bij ons is dat buitengewoon! Wij zoeken graag naar de beste oplossing voor uw dak en kijken daarbij naar de bijzonderheden van uw dak. Samen zoeken we naar een op-maat-oplossing, passend bij uw specifieke wensen. Zo bereikt u het hoogste rendement uit uw zonnestroom-installatie.

 

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met ons.

Heeft u ook een bijzonder dak?

Laat het ons weten. NovaVolt gaat de uitdaging graag aan, zodat u kunt profiteren van zonne-energie!

contact met mij opneemt conform het privacy beleid