Zonnepanelen en de accu

Het laten plaatsen van zonnepanelen wordt steeds populairder. Niet alleen zorgt u voor groene energie en dus een beter milieu. Door zelf energie op te wekken, hoeft u minder stroom van het net te gebruiken, iets wat zorgt voor kostenbesparing. Wanneer u een accu aanschaft bij de plaatsing van uw zonnepanelen, zorgt u ervoor dat al de stroom in eigen beheer blijft en u een groot voordeel van uw zonnepanelen heeft.

De aanschaf van zonnepanelen en een accu

Wanneer u zonnepanelen laat plaatsen en hierbij een accu laat plaatsen in uw woning, zorgt u ervoor dat al uw stroom in eigen beheer blijft en deze kan gebruiken wanneer nodig. In de ochtend- en avonduren wordt in de meeste huishoudens de meeste stroom verbruikt. Echter zorgen de zonnepanelen juist in de middaguren voor de meeste energie. Wanneer deze energie wordt opgeslagen in de accu, kunt u hier ’s avonds en ’s ochtends weer gebruik van maken.

Zonnepanelen en een accu, volledige onafhankelijkheid?

Wanneer de accu zorgt dat de opgewekte energie van de zonnepanelen wordt opgeslagen, zou het net in theorie overbodig worden voor eigenaren van zonnepanelen. Echter is het hiervoor wel van belang dat er genoeg zonne-energie wordt geproduceerd, iets wat in Nederland niet kan vanwege het klimaat. In de herfst en winter maanden schijnt de zon minder, waardoor u vaker zou moeten terugvallen op uw accu. Omdat deze door het gebrek aan zonlicht niet wordt bijgevuld, raakt de energie snel op en moet u alsnog terugvallen op het net. Hoewel de accu niet kan zorgen voor volledige onafhankelijkheid, zorgt zij wel voor een kostenbesparing.

Wilt u weten wat een accu plaatsing bij zonnepanelen voor u kan betekenen? Wij vertellen u er graag meer over!

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search