Klantenvertellen
9.7

Speciaal dak: Rond bitumen

Zonnepanelen op een rond bitumen dak 

Niet alle daken zijn even eenvoudig om zonnepanelen te installeren. Dat geldt ook voor ronde bitumen daken. Lang niet alle installateurs zullen deze daken willen voorzien van zonnepanelen. Wij wel en we vertellen u er graag meer over.  

De uitdaging van een bitumen dak

Zonnepanelen op een plat bitumen dak plaatsen is best eenvoudig. De uitdaging ontstaat juist wanneer er een helling of bolling in het dak zit. Normaal gesproken wordt er bij zonnestroom-installaties ballast toegevoegd. Door dit extra gewicht, waaien de panelen niet zomaar van het dak af en blijven ze netjes op hun plek. Wordt er ballast toegevoegd aan panelen op een rond bitumen dak? Dan gaan de panelen schuiven en ontstaan er scheuren in het bitumen. Dat kan dan weer voor lekkages en extra kosten zorgen. Iets wat u natuurlijk wil voorkomen.  

Een rond dak  

Een rond dak zorgt ook nog eens voor extra uitdagingen. Het montagemateriaal dat wordt gebruikt om panelen aan het dak te bevestigen is namelijk recht en heeft geen bolle vorm. Dit houdt in dat er heel precies gekeken moet worden waar de panelen worden geplaatst.  

Project: monumentaal pand in Etten-Leur 

Wist u dat we ruime ervaring hebben met bitumen daken? Bekijk bijvoorbeeld onze projectcase over een monumentaal pand in Etten-Leur. Daar hebben we panelen op een licht hellend bitumen dak geplaatst.  

Dakankers bieden een oplossing 

Op een rond bitumen dak kan dus geen ballast worden geplaatst. Daarom bieden dakankers als onderbouw een goede oplossing. Dakankers voorkomen flinke beschadigingen aan uw bitumen dak. Tegelijkertijd zijn de panelen stevig geïnstalleerd en waaien ze niet zomaar van een dak af.  

Dankankers worden op het dak in elkaar gezet. Doormiddel van een dakbrander wordt deze waterdicht afgesloten. Iedere dakanker wordt op een strategische plek geïnstalleerd, zodat de zonne-panelen optimaal presteren.   

Heeft u een rond bitumen dak? 

Bij NovaVolt vinden we bijzondere daken heel gewoon. We zoeken graag naar de beste oplossing voor uw dak en bieden een op-maat oplossing die volledig past bij uw wensen. Natuurlijk zoeken we ook voor u uit hoe u het hoogste rendement uit uw zonne-stroom installatie haalt.  

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.  

Heeft u ook een bijzonder dak?

Laat het ons weten. NovaVolt gaat de uitdaging graag aan, zodat u kunt profiteren van zonne-energie!

contact met mij opneemt conform het privacy beleid