Besluit Eerste Kamer: Salderingsregeling ongewijzigd

Op 13 februari 2024 heeft de Eerste Kamer het wetsvoorstel om de salderingsregeling af te bouwen verworpen, waarmee een einde is gekomen aan een onzekere periode.

Overweegt u zonnepanelen aan te schaffen? Dankzij de gunstige prijzen en het bijzondere betaalconcept van NovaVolt heeft u uw investering al snel terugverdiend. Met de salderingsregeling behoudt u het voordeel dat u ook de overtollige stroom die u niet verbruikt mag blijven terugleveren. Het is een zorg minder en een verstandige stap vooruit. Wij leggen u hieronder uit hoe het zit.

Besluit Eerste Kamer: Salderingsregeling ongewijzigd
NovaVolt

Besluit Eerste Kamer: Salderingsregeling ongewijzigd

Salderingsregeling in het kort

De salderingsregeling is bedoeld om mensen met zonnepanelen te helpen geld te besparen. Wanneer u meer stroom opwekt dan dat u verbruikt, mag u het overschot terugleveren aan het net. Dit betekent dat u de niet gebruikte stroom die u heeft teruggeleverd kunt wegstrepen tegen de stroom die u moet kopen wanneer uw panelen minder opwekken. Op deze manier wordt het gebruik van zonnepanelen financieel aantrekkelijk, waarbij uw energierekening daalt en u tegelijkertijd het milieu helpt. De terugverdientijd van zonnepanelen wordt hierdoor verlaagd, waardoor ze een interessante investering blijven.

Kansen in het heden

De huidige prijzen van zonnepanelen zijn historisch laag, waardoor de terugverdientijd zeer kort is. In de meeste gevallen heeft u uw investering snel terugverdiend. Na deze periode profiteert u nog meer, aangezien elke opgewekte kilowattuur direct winst oplevert. Het is dus een uitgelezen moment om zonnepanelen te plaatsen en te profiteren van de voordelen voor uw portemonnee.

Voorbereid op de toekomst

De toenemende vraag naar elektriciteit, zoals voor de verwarming van woningen met behulp van warmtepompen, benadrukt het belang van de salderingsregeling en draagt bij aan een succesvolle energietransitie. En vanaf 2026 wordt een hybride warmtepomp verplicht als je je CV installatie wilt gaan vervangen. Met een warmtepomp vervang je het gasverbruik van de CV dus voor elektriciteit.

Het plaatsen van zonnepanelen is daarom niet alleen een verstandige keuze voor uw eigen financiƫn, maar ook voor het milieu en de toekomstige energievoorziening.

Optimaliseer uw gebruik van zonne-energie

Bent u benieuwd naar wat NovaVolt voor u kan betekenen?

Geen dak blijft onbedekt! Zo blijft niemand in Nederland achter in de energietransitie. NovaVolt levert namelijk maatwerk voor alle daken en vinden we bijzondere daken, namelijk niets bijzonders. Heeft u een bijzonder dak, neem dan contact met ons op en ontdek de mogelijkheden.

Zelf energie opslaan met een thuisbatterij

Een thuisbatterij stelt u in staat om overdag opgewekte zonne-energie op te slaan voor gebruik tijdens de avonduren wanneer de zon niet schijnt. Dit maximaliseert uw eigen gebruik van duurzame energie en vermindert uw afhankelijkheid van het elektriciteitsnet. Met de salderingsregeling blijft u nog steeds profiteren van de voordelen van teruglevering aan het net, zelfs wanneer uw batterij volledig is opgeladen en u toch nog overtollige energie produceert. Dit maakt de investering in een thuisbatterij een verstandige keuze voor een nog efficiƫnter gebruik van zonne-energie.

Zonnepanelen verplicht op nieuwe gebouwen vanaf 2027

20 December 2023

De overgang naar duurzame energie is in volle gang. Een recent akkoord in Europa heeft betrekking op de installatie van zonnepanelen op daken. Het Europees Parlement en de Raad van de Europese Unie hebben namelijk besloten dat alle nieuw te bouwen gebouwen uitgerust moeten worden met zonnepanelen. Wat houdt dit in voor de toekomst?

Lees meer

laat meer zien