Versoepeling hypotheekregels maakt het investeren in verduurzamen aantrekkelijker

Wist u dat de investering om uw woning te verduurzamen nu een stuk goedkoper wordt? Een woning verduurzamen kost veel geld, dus een financiering is dan een goede optie. Zeker wanneer u beseft dat de investering snel is terugverdiend. Hoe zit dit? We leggen het u uit.

Versoepeling hypotheekregels maakt het investeren in verduurzamen aantrekkelijker
NovaVolt

Versoepeling hypotheekregels maakt het investeren in verduurzamen aantrekkelijker

Investeren in verduurzaming

Een huis verduurzamen is niet goedkoop. Goede isolatie, dubbelglas, zonnepanelen, warmtepomp, thuisbatterij en laadpaal. Een financiering kan u dan best helpen, alleen zitten daar wel de nodige kanttekeningen aan. De rentes van een lening of het reguliere consumptief krediet zijn de afgelopen jaren flink gestegen. Daarnaast krijgt u vaak een BKR-notering bij zulke leningen. Bij een hypotheek krijgt u geen BKR-notering. Het is mogelijk om tot 50.000 euro meer te leven voor uw woning. En hoe groener uw woning is, hoe meer u kunt lenen.

Lagere energierekening, hogere hypotheek

Dankzij lagere energiekosten kunt u een hogere hypotheek betalen. Voor een woning met energielabel A of B leent u bijvoorbeeld 10.000 euro extra. En voor een volledig duurzame woning zelfs tot 50.000 euro meer. Eerder was dit bedrag voor iedereen maximaal 9.000 euro. Een beter energielabel verhoogt de waarde van uw woning. Het belang van een gunstig energielabel wordt naar verwachting groter.

Verduurzaam uw woning

Gaat u uw huis verduurzamen? Ook dan speelt het energielabel een rol. Afhankelijk van uw energielabel, kunt u tot 20.000 euro extra lenen voor verbeteringen.

Wilt u zonnepanelen?

Heeft u interesse in zonnepanelen? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen u graag over de mogelijkheden voor uw woning.

Besluit Eerste Kamer: Salderingsregeling ongewijzigd

14 February 2024

Op 13 februari 2024 heeft de Eerste Kamer het wetsvoorstel om de salderingsregeling af te bouwen verworpen, waarmee een einde is gekomen aan een onzekere periode.Overweegt u zonnepanelen aan te schaffen? Dankzij de gunstige prijzen en het bijzondere betaalconcept van NovaVolt heeft u uw investering al snel terugverdiend. Met de salderingsregeling behoudt u het voordeel dat u ook de overtollige stroom die u niet verbruikt mag blijven terugleveren. Het is een zorg minder en een verstandige stap vooruit. Wij leggen u hieronder uit hoe het zit.

Lees meer

Zonnepanelen verplicht op nieuwe gebouwen vanaf 2027

20 December 2023

De overgang naar duurzame energie is in volle gang. Een recent akkoord in Europa heeft betrekking op de installatie van zonnepanelen op daken. Het Europees Parlement en de Raad van de Europese Unie hebben namelijk besloten dat alle nieuw te bouwen gebouwen uitgerust moeten worden met zonnepanelen. Wat houdt dit in voor de toekomst?

Lees meer

laat meer zien