Akkoord in Dubai: wereldwijde deal om fossiele brandstoffen te elimineren

Het klimaatverhaal is complex, maar alleen met grote wereldwijde stappen kunnen we een verschil maken. Gelukkig zijn er positieve ontwikkelingen, met recente afspraken tijdens de klimaattop in Dubai om geleidelijk te stoppen met olie, kolen en gas. Maar wat houdt dit in en wat kunnen we verwachten?

Akkoord in Dubai: wereldwijde deal om fossiele brandstoffen te elimineren
NovaVolt

Akkoord in Dubai: wereldwijde deal om fossiele brandstoffen te elimineren

Urgentie van de energietransitie

Het is geen geheim meer dat we de opwarming van de aarde moeten voorkomen. Een wereldwijde inzet voor de energietransitie is essentieel. Hoewel het ook uitdagend is, zien we positieve ontwikkelingen.

Concrete afspraken: einde aan olie, kolen en gas

Tijdens de klimaattop hebben 198 landen concrete afspraken gemaakt om het gebruik van olie, kolen en gas in het energiesysteem geleidelijk af te bouwen. Het bereiken van deze overeenstemming was geen eenvoudige opgave, gezien de belangen van landen die deze brandstoffen verkopen en andere landen die er juist baat hebben bij een snelle energietransitie.

Historisch akkoord na dertig jaar

Voor het eerst in dertig jaar zijn er afspraken gemaakt over het verminderen van het gebruik van fossiele energie. Eerdere pogingen liepen vast door tegenwerking van olielanden zoals Saoedi-Arabiƫ. Ondanks moeizame onderhandelingen dit jaar, is het behaalde resultaat verrassend en een positieve stap voorwaarts.

Kritiek op hulp aan arme landen

Ondanks het akkoord wordt er kritiek geuit door verschillende organisaties. Arme landen krijgen volgens hen onvoldoende steun om de klimaattransitie succesvol te doorlopen. De financiering blijft een vraagstuk dat volgend jaar tijdens de klimaattop in Azerbeidzjan nader wordt besproken. Er moeten daar nog overeenstemmingen over komen.

Toekomstperspectief: de weg naar duurzame energie

De energietransitie is onvermijdelijk; we moeten afstappen van fossiele energie. Investeer in zonnepanelen, kies voor een warmtepomp, en maak je klaar voor een duurzame toekomst. De overgang naar groene energie is cruciaal.

Uw rol in de energietransitie

Wilt u bijdragen aan de energietransitie? Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe u een verschil kunt maken.

Besluit Eerste Kamer: Salderingsregeling ongewijzigd

14 February 2024

Op 13 februari 2024 heeft de Eerste Kamer het wetsvoorstel om de salderingsregeling af te bouwen verworpen, waarmee een einde is gekomen aan een onzekere periode.Overweegt u zonnepanelen aan te schaffen? Dankzij de gunstige prijzen en het bijzondere betaalconcept van NovaVolt heeft u uw investering al snel terugverdiend. Met de salderingsregeling behoudt u het voordeel dat u ook de overtollige stroom die u niet verbruikt mag blijven terugleveren. Het is een zorg minder en een verstandige stap vooruit. Wij leggen u hieronder uit hoe het zit.

Lees meer

laat meer zien