Sneeuw als beste vriend van uw zonnepanelen

Op verschillende plaatsen in Nederland viel er gisteren sneeuw, wat op de meeste plekken ook is blijven liggen. Het kan zijn dat u zich nu afvraagt hoe uw zonnepanelen presteren onder de sneeuw. En of deze schoongemaakt moeten worden. Het goede nieuws is dat sneeuw en zonnepanelen eigenlijk heel goed samen gaan! U leest hier waarom:

Sneeuw als beste vriend van uw zonnepanelen
NovaVolt

Sneeuw als beste vriend van uw zonnepanelen

Als er (te) veel sneeuw op uw zonnepanelen ligt, kan dit het rendement tijdelijk verminderen. Maar zodra de sneeuw smelt is de smeltende laag sneeuw de meest effectieve manier om uw zonnepanelen op natuurlijke wijze te reinigen.

De naar beneden schuivende sneeuw veegt al het vuil van uw panelen af, zodat ze er weer prachtig uitzien en optimaal presteren.

Het is wel belangrijk om op te merken dat u niet zelf uw zonnepanelen moet schoonmaken als er sneeuw op ligt. Het kan gevaarlijk zijn om het dak op te gaan en de panelen te reinigen terwijl er sneeuw en ijs liggen. Wacht gewoon tot de sneeuw vanzelf smelt, en uw panelen zullen weer schoon en helder zijn.

Bovendien is het goed om te weten dat zonnepanelen tijdens koudere dagen nog steeds energie opwekken, zelfs als de dagen korter zijn en er minder zonlicht is. Moderne zonnepanelen zijn ontworpen om te werken bij lage temperaturen en kunnen nog steeds stroom opwekken, zelfs op bewolkte dagen.

Kortom, maakt u zich geen zorgen als u sneeuw op uw zonnepanelen ziet. Zodra de sneeuw smelt, zullen uw panelen weer schoon zijn en blijven ze energie opwekken.

Zo zijn uw panelen na de sneeuw klaar voor het voorjaar. Net als wij overigens!

Besluit Eerste Kamer: Salderingsregeling ongewijzigd

14 February 2024

Op 13 februari 2024 heeft de Eerste Kamer het wetsvoorstel om de salderingsregeling af te bouwen verworpen, waarmee een einde is gekomen aan een onzekere periode.Overweegt u zonnepanelen aan te schaffen? Dankzij de gunstige prijzen en het bijzondere betaalconcept van NovaVolt heeft u uw investering al snel terugverdiend. Met de salderingsregeling behoudt u het voordeel dat u ook de overtollige stroom die u niet verbruikt mag blijven terugleveren. Het is een zorg minder en een verstandige stap vooruit. Wij leggen u hieronder uit hoe het zit.

Lees meer

laat meer zien