Sneeuw als beste vriend van uw zonnepanelen

Op verschillende plaatsen in Nederland viel er gisteren sneeuw, wat op de meeste plekken ook is blijven liggen. Het kan zijn dat u zich nu afvraagt hoe uw zonnepanelen presteren onder de sneeuw. En of deze schoongemaakt moeten worden. Het goede nieuws is dat sneeuw en zonnepanelen eigenlijk heel goed samen gaan! U leest hier waarom:

Sneeuw als beste vriend van uw zonnepanelen
NovaVolt

Sneeuw als beste vriend van uw zonnepanelen

Als er (te) veel sneeuw op uw zonnepanelen ligt, kan dit het rendement tijdelijk verminderen. Maar zodra de sneeuw smelt is de smeltende laag sneeuw de meest effectieve manier om uw zonnepanelen op natuurlijke wijze te reinigen.

De naar beneden schuivende sneeuw veegt al het vuil van uw panelen af, zodat ze er weer prachtig uitzien en optimaal presteren.

Het is wel belangrijk om op te merken dat u niet zelf uw zonnepanelen moet schoonmaken als er sneeuw op ligt. Het kan gevaarlijk zijn om het dak op te gaan en de panelen te reinigen terwijl er sneeuw en ijs liggen. Wacht gewoon tot de sneeuw vanzelf smelt, en uw panelen zullen weer schoon en helder zijn.

Bovendien is het goed om te weten dat zonnepanelen tijdens koudere dagen nog steeds energie opwekken, zelfs als de dagen korter zijn en er minder zonlicht is. Moderne zonnepanelen zijn ontworpen om te werken bij lage temperaturen en kunnen nog steeds stroom opwekken, zelfs op bewolkte dagen.

Kortom, maakt u zich geen zorgen als u sneeuw op uw zonnepanelen ziet. Zodra de sneeuw smelt, zullen uw panelen weer schoon zijn en blijven ze energie opwekken.

Zo zijn uw panelen na de sneeuw klaar voor het voorjaar. Net als wij overigens!

Terugverdientijd zonnepanelen

14 February 2022

Het plaatsen van zonnepanelen is een weloverwogen keus die belangrijk is voor uw toekomst. Het is daarom goed om te kijken naar wat de terugverdientijd van zonnepanelen is om te zien wat het voor u op kan leveren en op welk termijn. Tegenwoordig worden de zonnepanelen opgenomen in grotere producties en door de technische ontwikkelingen zijn ze ook nog eens efficiënter geworden. Hierdoor wordt de terugverdientijd ook steeds korter. Met de huidige energie prijzen wordt de terugverdientijd ook steeds korter. Het bijkomende voordeel is dat de btw over de aanschaf en installatie kan worden afgetrokken. Zo kunt u zelf de drempel verlagen om ook over te stappen op zonnepanelen!

Lees meer

Wat doet een slimme meter en zonnepanelen?

10 February 2022

Tegenwoordig is het algemeen bekend hoe zonnepanelen werken. Minder bekend is hoe de slimme meter werkt. De slimme meter komt nu in bijna alle woningen voor. U kunt de slimme meters onder andere vinden in huizen waarvan de oude meter aan vervanging toe was en nieuwbouwwoningen en -gebouwen.

Lees meer

Hoe groot is een zonnepaneel?

21 April 2021

Denkt u erover na om zonnepanelen te laten plaatsen? Dan is het altijd goed om de praktische zaken op een rijtje te hebben. Zo kunt u zich afvragen hoe groot een zonnepaneel is en hoeveel zonnepanelen er op uw dak geplaatst kunnen worden. Met het antwoord op deze praktische zaken komt u niet voor verrassingen te staan.

Lees meer

laat meer zien