Sneeuw als beste vriend van uw zonnepanelen

Op verschillende plaatsen in Nederland viel er gisteren sneeuw, wat op de meeste plekken ook is blijven liggen. Het kan zijn dat u zich nu afvraagt hoe uw zonnepanelen presteren onder de sneeuw. En of deze schoongemaakt moeten worden. Het goede nieuws is dat sneeuw en zonnepanelen eigenlijk heel goed samen gaan! U leest hier waarom:

Sneeuw als beste vriend van uw zonnepanelen
NovaVolt

Sneeuw als beste vriend van uw zonnepanelen

Als er (te) veel sneeuw op uw zonnepanelen ligt, kan dit het rendement tijdelijk verminderen. Maar zodra de sneeuw smelt is de smeltende laag sneeuw de meest effectieve manier om uw zonnepanelen op natuurlijke wijze te reinigen.

De naar beneden schuivende sneeuw veegt al het vuil van uw panelen af, zodat ze er weer prachtig uitzien en optimaal presteren.

Het is wel belangrijk om op te merken dat u niet zelf uw zonnepanelen moet schoonmaken als er sneeuw op ligt. Het kan gevaarlijk zijn om het dak op te gaan en de panelen te reinigen terwijl er sneeuw en ijs liggen. Wacht gewoon tot de sneeuw vanzelf smelt, en uw panelen zullen weer schoon en helder zijn.

Bovendien is het goed om te weten dat zonnepanelen tijdens koudere dagen nog steeds energie opwekken, zelfs als de dagen korter zijn en er minder zonlicht is. Moderne zonnepanelen zijn ontworpen om te werken bij lage temperaturen en kunnen nog steeds stroom opwekken, zelfs op bewolkte dagen.

Kortom, maakt u zich geen zorgen als u sneeuw op uw zonnepanelen ziet. Zodra de sneeuw smelt, zullen uw panelen weer schoon zijn en blijven ze energie opwekken.

Zo zijn uw panelen na de sneeuw klaar voor het voorjaar. Net als wij overigens!

Terugleveringskosten: hoe rendabel zijn zonnepanelen?

17 August 2023

Recentelijk bracht energieleverancier Vanderbron het nieuws naar buiten dat klanten met zonnepanelen een vergoeding moeten betalen voor het terugleveren van stroom aan het elektriciteitsnet. Het bedrag zou variëren tussen de 10 en 46 euro per maand, als extra kosten voor het terugleveren van stroom. Wat betekent dit voor toekomstige zonnepaneel-eigenaren?

Lees meer

laat meer zien