Zonnepaneelbezitters blijven positief: Besparing overstijgt terugleveringskosten

Recent onderzoek onthult dat meer dan de helft van de zonnepaneelbezitters tevreden is over hun investering in zonnepanelen. De besparingen die ze realiseren met zonnepanelen overtreffen ruimschoots de kosten voor het terugleveren van elektriciteit.

Zonnepaneelbezitters blijven positief: Besparing overstijgt terugleveringskosten
NovaVolt

Zonnepaneelbezitters blijven positief: Besparing overstijgt terugleveringskosten

Financiële voordelen van zonnepanelen

In een tijd waarin er toenemende bezorgdheid bestaat over terugleveringskosten en de overbelasting op het elektriciteitsnet, zijn veel potentiële kopers van zonnepanelen terughoudend geworden. Dit wantrouwen is weliswaar begrijpelijk, maar niet gerechtvaardigd. Het blijft namelijk financieel rendabel om zonnepanelen aan te schaffen. Zelfs met terugleveringskosten, is de investering in zonnepanelen winstgevend. Een indrukwekkende 56% van de ondervraagde zonnepaneelbezitters geeft aan dat de besparingen die zij realiseren aanzienlijk groter zijn dan eventuele kosten.

Waarom zonnepanelen interessant zijn

De aantrekkelijkheid van zonnepanelen wordt versterkt door de ervaringen van eigenaren:

‘Het kost hooguit een jaartje extra om het terug te verdienen. En je huis wordt meer waard met zonnepanelen. Zonnepanelenbezitters zijn nog altijd spekkoper.’

- Ivar Dekkinga

Mijn energienota is al twee jaar ruim negatief, krijg flink geld toe. Dat is fijn, maar natuurlijk niet reëel. Altijd al wel geweten dat dat niet zo zou blijven. De zonnepanelen heb ik nu binnen 4 jaar al terugverdiend (makkelijk zelfs!). Dat wordt straks wellicht 7 a 8 jaar voor mensen die het nu nog aanschaffen. Ze gaan 15 tot 20 jaar mee, dus nog altijd een meer dan prima investering.’

- Kas van Dam

Toekomst van zonnepanelen

Zonnepanelen bieden niet alleen directe besparingen, maar ook de flexibiliteit om toekomstige energiebehoeften te ondersteunen. Ze vormen de basis voor het vergroenen van uw huishouden en het verlagen van uw energiekosten. U kunt eenvoudig uitbreiden met duurzame technologieën zoals een warmtepomp, een laadpaal, of een thuisbatterij.

Deze flexibiliteit maakt zonnepanelen tot een toekomstgerichte investering die uw ecologische voetafdruk verkleint en uw afhankelijkheid van conventionele energiebronnen vermindert. Overweeg daarom zeker de investering in zonnepanelen, en ons team staat klaar om u te begeleiden bij het maken van de juiste keuzes voor een duurzame energietoekomst

Thuisbatterijen om onafhankelijker van netbeheerders te worden

Het onderzoek heeft ook onthuld dat meer dan driekwart van de respondenten interesse heeft in thuisbatterijen. De belangrijkste drijfveer achter deze interesse is de wens om onafhankelijker te zijn van het elektriciteitsnet en voorbereid te zijn op de toekomst. Thuisbatterijen helpen om opgeslagen zonne-energie te benutten wanneer dat het meest nodig is. Toch bestaat er nog enige terughoudendheid vanwege de kosten. Hoewel de prijzen van thuisbatterijen hoog kunnen zijn, wordt de potentie om energieonafhankelijkheid te bereiken als een belangrijk voordeel beschouwd door veel zonnepaneelbezitters.

Dit onderzoek illustreert dat zonnepanelen een verstandige investering zijn en dat thuisbatterijen steeds aantrekkelijker worden voor de mensen die streven naar energieonafhankelijkheid en duurzaamheid.

Zonnepanelen aanschaffen: kopen of financieren?

Er zijn diverse manieren om zonnepanelen in huis te halen, afhankelijk van uw financiële situatie en voorkeuren. Het kopen van zonnepanelen is een directe investering in groene energie, met initiële kosten en langetermijnvoordelen. Wie niet direct kan investeren, kan ervoor kiezen om zonnepanelen te huren, waarbij u maandelijks betaalt voor het gebruik van de panelen. Voor een tussenweg is er de optie van financiering, waarbij u een lening afsluit om de panelen aan te schaffen en de lening in termijnen aflost.

Welke optie het beste bij u past, hangt af van uw financiële situatie en uw langetermijndoelen, maar zonnepanelen blijven een aantrekkelijke investering vanwege de voordelen op het gebied van energiebesparing, duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.

Heeft u behoefte aan persoonlijk advies? Neem dan contact met ons voor deskundig advies en begeleiding bij het maken van de juiste keuze voor uw situatie.

 

Bronnen:
Solarmagazine
AD

Besluit Eerste Kamer: Salderingsregeling ongewijzigd

14 February 2024

Op 13 februari 2024 heeft de Eerste Kamer het wetsvoorstel om de salderingsregeling af te bouwen verworpen, waarmee een einde is gekomen aan een onzekere periode.Overweegt u zonnepanelen aan te schaffen? Dankzij de gunstige prijzen en het bijzondere betaalconcept van NovaVolt heeft u uw investering al snel terugverdiend. Met de salderingsregeling behoudt u het voordeel dat u ook de overtollige stroom die u niet verbruikt mag blijven terugleveren. Het is een zorg minder en een verstandige stap vooruit. Wij leggen u hieronder uit hoe het zit.

Lees meer

laat meer zien